De Afterreesdip

Gala avond ROTC 2018

Dat was het dan, het is over, het is klaar, het zit er op. langzaam begin ik te beseffen dat de Rees 2018 momenteel niet meer is dan een zeer waardevolle herinnering. terwijl ik dit aan het tikken ben, met het nummer Springstof op de achtergrond, denk ik terug aan een fantastische week en bovenal een geweldig team.

Mensen vragen mij de afgelopen dagen hoe het is geweest op zee. Vol enthousiasme begin ik dan te vertellen over de vele dingen die ik heb meegemaakt. Terwijl ik dat aan het vertellen ben, besef ik me steeds opnieuw dat de Rees niet samen te vatten is in een gesprek. Hoe ik dit wel over kan brengen weet ik niet, wat ik wel weet is dat de Rees ontiegelijk mis.

Ik mis het na 3 uur slapen opstaan met mijn shift en het drinken van een veelte sterke bak koffie terwijl ik uitkijk over de schijnbare eindeloze zee. Ik mis het voortdurend aanhoren van slechte woordgrappen, het stampen en rollen op 3 meter hoge golven en het uitzetten van onze koers. Ik mis mijn teamgenoten, die ik stuk voor stuk beter heb leren kennen als goede vrienden. Ik mis het trekken aan schoten en vallen, ik mis het vieren en strijken van de zeilen. Ik mis aan het roer staan van een 40 meter lang schip, het klimmen in het kluivernet en de mast. Ik mis de feesten in Ipswich, Scheveningen, Beverwijk en Amsterdam, het zingen van als ik boven op de dom sta. Ik mis de goede gesprekken met teamgenoten en bemanning terwijl op de achtergrond het geruis van de zee als constante meditatiemuziek aanwezig is. Ik mis de rode lampjes van een windmolenpark aan de horizon die we gebruiken als oriëntatie. Ik mis de competitieve drang om andere schepen er uit proberen te loeven. Ik mis het zonnen aan dek terwijl het team luidkeels meezingt op après-ski muziek. Ik mis de behulpzaamheid van teamgenoten als iemand zeeziek is en de onuitputbare inzet van de bemanning.

Maar bovenal mis ik de Rees. Voor mensen die nog nooit mee zijn gevaren is de leus, “de Rees leeft” niet te begrijpen. Maar na 30 jaar de Rees en 5 jaar Team HU, kan je toch echt wel zeggen “de Rees leeft”. Bemanning bedankt, Organisatie bedankt en vooral teamleden bedankt! Het is voor mij een onvergetelijke Rees geworden waar ik nog jaren over na kan praten.

Kay van Breemen

2018

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.